Vergeet niet je planten water te geven!

Groei je eigen vergeet-me-nietjes

Bij aankoop van een shirt of trui ontvang je je eigen Wolken vergeet-me-nietjes groei kit. Groei je eigen herinnering door de volgende stappen te volgen. Perfect voor op het balkon, in de tuin of in het raamkozijn. 

Zaaien

Plaats het potje met aarde in een bakje met water
  1. Laat de aarde voor 30 minuten water opnemen
  2. Verspreid de zaadjes onder ongeveer 0.5 cm van de vochtige aarde
  3. Plaats het potje op een bordje op een zonnige plek binnen
  4. Geef regelmatig water, zorg dat de aarde goed vochtig blijft
  5. Als de vergeet-me-nietjes ongeveer 5 cm zijn kunnen ze verpot worden

Verpotten

Vergeet-me-nietjes kunnen in de tuin geplant worden na de laatste vorst. Als de plant van binnen naar buiten verplaatst worden is het belangrijk om de plant te voorbereiden op de nieuwe omstandigheden. Dit kan gedaan worden door de plant een week lang overdag buiten in de zon te zetten en deze in de avond weer binnen te zetten. Na deze week zijn de vergeet-me-nietjes klaar om in de tuin verpot te worden. Dit kan in de zon of halfschaduw, het liefst in vochtige kalkhoudende grond. Graaf een gat in de aarde wat net wat groter is dan de het potje en plant hier het vergeet-me-nietje. Door het potje voorzichtig om te keren kan het plantje samen met de aarde eruit gehaald worden. Vergeet de vergeet-me-nietjes en zorg dat de grond vochtig blijft.

Hou je de vergeet-me-nietjes liever in een bloempot?

Dat kan, het plantje kan verpot worden naar een grotere pot met kalkhoudende aarde door dezelfde stappen te volgen als hierboven omschreven.